TelenorBanka
TelenorBanka
NAZAD Stanovnistvo / Ponuda / Kreditna-kartica / 3-simptoma-klasicne-salterofobije-i-kako-je-izleciti

3 simptoma klasične šalterofobije i kako je izlečiti

 

1. Fantomska nervoza

Desi vam se da čekate u redu, a kako vreme odmiče počinje i lupanje srca, vrtoglavica i znojenje? Kada konačno dođete na red počinjete da vadite novac iz džepova, sve iz novčanika, papire, izvod iz matične knjige rođenih, vozačku dozvolu, ličnu kartu i kreditnu karticu? Zbunjeni prodavac ne uspeva da kaže ništa osim: “Ali gospodine, ovo je red za burek.” – što kod vas izaziva paniku i želju za bekstvom. 

2. Preosetljivost na reč: Pauza

Odlazak u banku je vaša svakodnevica, sve rešavate brzo dok na jednom šalteru ne čujete rečenicu: “Fali ti još jedan papir! Šalter 4!” A na šalteru 4 – pauza! Gledate u natpis, nepomično i tonete u spiralu teških pitanja: “Od kada stoji taj natpis pauza? Šta ako ste došli na sam početak pauze? Šta ako pauza traje - do sledeće pauze?”
Blokada obično traje po nekoliko minuta i prekida je zašećerena voda koju vam daje zbunjeni radnik obezbeđenja. 

3. (Ne)poznavanje jezika

Stanje panike vas automatski hvata kada popunjavate formular u banci, jer se svaki pokušaj završava - bezuspešno. Čini vam se da su svi dokumenti napisani nekim vama nepoznatim jezikom. Svaki odgovor dobijate na jednako nerazumljivom dijalektu nečega, što samo u tragovima podseća na jezik koji vi govorite. Komunikaciju obično nastavljate gestikulacijom i vikanjem, koji rezltuiraju vašim stanjem šoka.  

Rešenje 
Potrebno je da sve u vezi sa platnom karticom rešite u okviru svoje bankarske aplikacije, da svoje račune plaćate na klik, da sve transakcije obavljate u neutralnom, vama prijatnom ambijentu (kafić, park, izletište) i da uvek birate banku koja vas nikada neće poslati ni na jedan šalter
 
 

OSTALI ČLANCI

Kako pobediti onlajnofobiju?

Sumnjate da vaš partner ima troškofobiju?